zondag 16 augustus 2015

Zweedse schoonheid

Ondertussen heb ik mijn laatste werkdag al meer dan 2 weken achter de rug en daarna was het vakantietijd. Eindelijk... 14 dagen op het Zweedse platteland en 2 dagen Stockholm om de batterijen op te laden en veel inspiratie op te doen. En dat is wonderwel nog gelukt ook. Het is geen geheim dat we grote Scandinaviƫ-liefhebbers zijn en het was dus ook niet de eerste keer dat we Zweden bezochten, maar deze reis was op alle vlakken fantastisch! Met mijn persoonlijke vakantieverhalen -en foto's ga ik jullie niet lastigvallen, maar ik heb daar een paar schatten gevonden voor in de winkel, en die wil ik wel graag delen.


Aan de kant van de baan zie je in Zweden vaak bordjes/pijlen staan met de melding "Loppis". Na wat navraag blijkt dat dat de Zweedse kringloopwinkels/rommelmarkten zijn. Je hebt ze in alle maten en vormen: mensen die hun inboedel onder een partytent zetten en voor een appel en een ei verkopen. Daar moesten we een daguitstap van maken. We trokken naar Orrefors waar er een grote Loppis was naast nog enkele kleinere. Dit is HEMELS voor mij! Dat had ik nog nooit gezien!! een gigantische collectie designklassiekers, naast vergane glorie en traditionele Zweedse landelijke meubels en uiteraard ENORM veel rommel. Ik had spijt dat ik niet met trekker en oplegger gekomen was! Hier de schatten die we mee naar huis namen. Ik heb met pijn in het hart veel moeten laten staan...Een kleine impressie van 1 van de tientallen kamers van de Loppis, het stringbureautje / rekje is uiteraard ook in de koffer beland ;-)

Het tafeltje is voor in de woonkamer, maar de rest is voor in de winkel/atelier.

De terugrit naar huis was redelijk krap in de auto...

En nu de volledige inboedel bijna in orde is, beginnen we morgen aan de constructieve werken van de winkel. Zal waarschijnlijk een pak minder inspirerend en aangenaam zijn, maar het moet ook gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten